Sajoer groenten-miesoep met vleesreepjes en gebakken uitjes

sajoer_groenten-miesoep (2K)

  • 3 teentjes knoflook
  • 600 g bamigroenten (met pepertje)
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Groenten
  • 300 g vleesreepjes
  • ½ zak (125 g) Chinese eiermie
  • 1 - 2 eetl. ketjap manis
  • 4 eetl. gebakken uitjes

Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
Snijd het pepertje fijn.
Verhit een wok, voeg 4 eetlepels wokolie toe en roerbak hierin de knoflook, het pepertje en de groenten ca. 1 minuut.
Voeg de boemboe voor sajoer groenten en de vleesreepjes aan de groenten toe en wok ca. 3 minuten mee.
Voeg 1½ l kokend water toe en breng aan de kook.
Voeg de eiermie toe en laat in ca. 3 minuten zachtjes gaar worden.
Breng de soep op smaak met wat ketjap manis.
Verdeel de miesoep over 4 diepe borden of kommen en bestrooi met de gebakken uitjes.

Op tafel
Geef er als lekker pittige smaakmaker sambal badjak bij.

Lekker anders kan ook
Vervang de bamigroenten door een halve - in reepjes gesneden - spitskool en 4 in partjes gesneden tomaten.
Strooi er eventueel ook wat geraspte limoenschil over.

Bron: Conimex

Terug