Sajoer gado gado

Pittig soepje met seizoengroenten en kokos

  • seizoengroenten (100 g p.p.)
  • 1 ui
  • 3 - 4 tenen knoflook
  • olie
  • 1 lombok
  • 1 eetl. ketumbar
  • ½ eetl. jintan
  • 1 theel. peper
  • ½ theel. laos
  • ½ theel. kentjoer
  • 1 theel. trassi
  • 2 kemiries
  • 2 eetl. kokos
  • zout
  • 10 cl dikke santen
  • asemwater of citroensap

Snij de goenten klein en kook ze beetgaar, evt. met zout.
Pof de kemiries en snij ze zeer fijn met ui, knoflook en lombok.
Bak uien, knoflook en laos in de olie bruin en voeg de lombok toe.
Vermeng de overige kruiden met de kokos en de trassi en bak dit even op.
Voeg dan de santen met de groenten toe en kook die gaar.
Voor het opdienen de uien, knoflook, laos en naar smaak asemwater of citroensap toevoegen.

Log Trippelen (PM3)

Terug