Russische maaltijdsoep

russische_maaltijdsoep (2K)

  • 1 kg (zeer kruimige) aardappels
  • 600 g bruine bonen (blik)
  • 2 uien
  • 1 flinke prei
  • 1 flinke winterwortel
  • 75 g doorregen spekblokjes
  • 1½ l bouillon
  • zout
  • peper
  • ⅛ l room
  • 2 eetl. gehakte bieslook

Schil, was en snijd de aardappels in stukjes.
Was de prei zorgvuldig.
Schil en was de wortel en snijd deze in stukjes.
Bak de spek uit in een grote pan.
Haal het uitgebakken spek uit de pan en bewaar deze.
Fruit in het achtergebleven vet de uien glazig.
Voeg aardappels, prei en stukjes wortel toe.
Giet de bouillon erbij.
Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
Voeg na 10 minuten de bruine bonen toe.
Roer de inhoud van de pan eventueel door een zeef, voeg room, peper en zout toe.
Bestrooi de soep op het laatst met de bieslook.
Lekker met rauwkost.

Variatietip
De bruine bonen kunnen vervangen worden door witte.
Geef bij de soep rookworst en roggebrood.

Bron: NIVAP



Terug