Bouillonade van Meritus-rundstoofvlees met dragonroom

bouillonade (2K)

    • voor de bouillon
  • 1 kg Meritus-rundstoofvlees
  • 1 prei
  • 1 kleine selderstruik
  • 2 wortels
  • 1 ajuin
  • 2 laurierblad
  • peper
  • zout
    • voor het garnituur
  • 12 stukjes prei van ongeveer 5 cm lang
  • 12 stukjes selder van ongeveer 5 cm lang
    • in chateauvorm gesneden
  • 12 wortels
  • 12 aardappels
  • 12 courgettes
  • 12 raapjes
  • 4 lente-uitjes waaraan zo’n 5 cm loof
  • bosje dragon
  • 2 dl room
  • peper
  • zout

Breng het vlees met 3 liter koud water aan de kook en voeg een eetlepel zout toe.
Schuim zorgvuldig af en voeg het laurier en de gewassen en gesneden groenten voor de bouillon toe.
Kook tenminste 3 uur en zeef de bouillon.
Gaar de garnituurgroenten in de bouillon en kruid met peper en zout.
Blancheer de dragonblaadjes (houd 4 mooie blaadjes achter voor de afwerking).
Klop de room op en meng met de gekookte dragon.
Neem 4 warme diepe borden.
Verdeel het gekookte vlees en de groenten over de borden en giet over het geheel wat bouillon.
Werk af met een kloddertje dragonroom en een mooi dragonblad.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug