Krachtige runderbouillon bedekt met een schuimig laagje knolselderijroom

bouillon (1K)

  • 3 potten runderbouillon
  • 1/4 knolselderij
  • ⅛ liter slagroom
  • versgemalen peper en zout
  • 1 eetl. gehakte bladselderij of knolselderijloof

Snijd de knolselderij in kleine blokjes en breng ze aan de kook met de helft van de slagroom en kook de knolselderij op laag vuur gaar.
Breng de blokjes knolselderij op smaak met peper en zout en pureer ze in een mixerblender.
Giet de gepureerde knolselderij door een zeef en laat het vervolgens afkoelen.
Klop in de tussentijd de overige slagroom halfstijf en meng daar de afgekoelde knolselderijpuree doorheen.
Verwarm de bouillon en giet deze in voorverwarmde glazen.
Bedek de bouillon met een laagje knolselderijroom en bestrooi het tenslotte met selderij.
Serveer het geheel met gebakken brood dobbelsteentjes of croutons!

Succestip
Gebruik de knolselderijroom ook eens op gebonden tomatensoep.

Bron: Spar Succes recepten

Terug