Rucola crèmesoep

  • 1 ui
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g aardappelen
  • 60 à 70 cl groentebouillon
  • 80 à 100 g rucola
  • 4 à 5 eetl. room
  • peper & zout

Schil de ui, snijd ze in blokjes en bak ze in olie.
Pel de knoflook, druk de knoflookpers erdoor en fruit kort.
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en voeg ze samen met de groentenbouillon toe.
Kook 20 - 25 minuten met gesloten deksel tot de aardappelen zacht zijn.
Voeg de rucola 2 - 3 minuten voor het einde van de kooktijd toe aan de soep en kook ermee.
Voeg de room toe en pureer deze fijn met een staafmixer.
Als de soep te dik is, roer er dan wat meer water of groentebouillon door.
Kruid de soep met peper en kruidenzout.
Garneer met rucola's en bloemen.

Bron: kraut & rüben

Terug