Romige soep van Stilton, prei en paddenstoelen

Romige soep van Stilton, prei en paddenstoelen

  • 450 g prei, witte gedeelte
  • 50 g biologische roomboter
  • 70 cl groentebouillon
  • 30 cl melk
  • 225 g aardappelen, geschild en in stukjes
    (als je balans doet, gebruik dan 1 grote zoete aardappel en iets meer kaas)
  • 20 g gedroogde porcinipaddestoelen
  • 75 g blauwe Stilton kaas
  • 4 theel. geraspte mierikswortel
    (te koop in supermarkt en natuurwinkel)
  • 4 theel. zure room
  • 1 grote augurk, in stukjes
  •  
    • voor de garnering
  • 4 takjes verse kervel of platte peterselie

Snijd de prei in de lengte in vier stukken, was en snijd fijn
Smelt de boter in een grote sauspan, voeg de prei toe en laat op een laag vuur in 3 tot 4 minuten zacht worden (geniet van de geur!)
Voeg de bouillon, melk, aardappelen en gedroogde paddestoelen toe.
Breng aan de kook en laat 20 minuten zacht koken.
Als de aardappels zacht zijn, voeg de Stilton toe en laat vloeibaar worden.
Meng de mierikswortel, zure room en augurk in een kleine kom.
Serveer de soep in mooie kommen met een lepel van het mierikswortelmengsel en een takje kervel of peterselie.

Bron: Steven Wheeler
Foto: taste.com.au
Gepubliceerd door: Greendelicious, Natascha Boudewijn

Terug