Romige paprikasoep

paprikasoep (2K)

  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 middelgrote uien, fijngehakt
  • 2 wortelen, geschrapt en fijn gesneden
  • 3 tenen knoflook, gehakt
  • 2 theel. fijngehakte tijmblaadjes
  • 1,5 liter magere kippenbouillon
  • 5 à 6 rode of gele paprika's, geroosterd en gesneden
  • 1 middelgrote aardappel
  • 1 dl. witte wijn
  • 1 eetl. suiker
  • 1 dl. Mascarpone crème/kaas
  • zout en vers gemalen peper naar smaak

Rooster de paprika's met een lange vork boven een gasvlam of BBQ totdat het vel zwart is en doe ze dan in een papieren zak.
Laat koel worden, en ontvel de paprika's, snijd ze doormidden en verwijder de zaden en ribben.
Snijd ze dan in kleine stukjes.
Verwarm de olijfolie op een matig vuur in een pan met dikke bodem.
Voeg ui, wortelstukjes, knoflook en tijm en sauteer tot de uien glazig zijn (5 min).
Voeg bouillon, stukjes paprika, aardappel, wijn en suiker toe.
Breng langzaam aan de kook en doe een deksel halverwege op de pan.
Laat het geheel zachtjes pruttelen onder af en toe roeren tot de aardappel zacht is (ong. 30 min.).
Laat de soep wat afkoelen.
Pureer de soep met een staafmixer.
Maak de soep af op smaak met zout & peper.
Schep de soep in soepkommen of diepe borden en leg een lepel van de kaas op de soep.
Garneer met een blaadje peterselie of cilantro.
Serveer met dunne sneetjes geroosterd Frans brood.

Bron: Giada de Laurentiis "Iedere dag Italiaans"
Vertaling: Conny Simonis 5/22/2006 Dutchess - Sonora, Californië, VS



Terug