Romige mosterdsoep

  • 2 kippenbouillontabletten
  • ½ kleine prei
  • 50 g katenspek
  • 1 eetl. olie
  • 1 bekertje crème fraîche
  • minstens 2 eetl. Zaanse mosterd
  • 1 kuipje volvette smeerkaas (Goudkuipje, 100 g)
  • 4 eetl. allesbinder of maizena
  • zout & peper

Breng in een pan 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook. snijd de prei in dunne ringen, was ze en laat ze uitlekken.
Snijd het katenspek in reepjes, bak die in de olie krokant en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Klop de crème fraîche met een garde door de bouillon en roer de mosterd erdoor.
Laat de smeerkaas al roerend in de soep smelten en schep het spek erdoor.
Bind de soep met de allesbinder of maizena en breng op smaak met zout & peper.
Voeg als laatste de prei toe en dien de soep direct op.

Bron: Astrid Veltman

Terug