Romige knoflooksoep

  • 12 gepelde teentjes knoflook, of naar smaak meer of minder
  • 2 bolletjes gekonfijte knoflook
  • 3/4 l sterke kalfs- of kippenbouillon
  • 1/4 l slagroom
  • 1 eetl. arrowroot
  • peper en zout
  • 1 eetl. ragfijn gehakte lavas
  • 1 eetl. fijngehakte peterselie

Blancheer de knoflooktenen 15 minuten in water met zout, laat ze uitlekken en droog ze met keukenpapier.
Breng de bouillon aan de kook.
Doe de geblancheerde en de gekonfijte knoflook in een maatbeker, voeg 30 cl bouillon toe, pureer de knoflook met de staafmixer en doe de puree bij de rest van de bouillon.
Breng opnieuw aan de kook en laat onder voortdurend roeren 8 minuten zachtjes koken.
Roer de arrowroot los met de room, voeg dit, steeds roerend, aan de soep toe en laat op zacht vuur in 5 minuten binden en gaar worden.
Breng op smaak met peper en zout, voeg de kruiden toe en laat nog 1 minuut op het vuur staan.
Serveer de soep direct.
Geef er zelfgemaakte Melbatoast bij.

Terug