Romig zalmsoepje

romig_zalmsoepje (4K)

  • 1 stengel prei
  • 1 ajuin
  • 1 wortel
  • een kwart van een knolselder
  • 2 aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • boter
  • 25 cl visfond
  • 1½ l visbouillon
  • dille
  • 15 cl room
  • 600 g verse zalm
  • grijze garnalen
  • 2 schijfjes gerookte zalm
  • 1 sneetje brood dik gesneden
  • viskruiden indien nodig

Prei, wortel, knolselder, aardappelen, ajuin, paprika en de tomaten gewoon snijden naar zin, deze soep gaat nog door de zeef.
Houd wel een stuk tomaat aan de kant voor garnering.
Stoof de groenten aan in boter voeg regelmatig 1 liter bouillon en de visfond toe, laat op een zacht vuur sudderen.
De andere halve liter bouillon opwarmen en de in klein stukjes zalm in de bouillon goed los roeren tot de zalm gaar is.
Mix de groenten-vis bouillon dan nog even door een zeef.
Warm de soep opnieuw op, voeg de room toe en de zalm maar laat niet meer koken.
Indien nodig bijkruiden.
Sneetje brood in vier verdelen en even onder de grill.
Serveer de soep zeer warm, werk af met fijn gesneden tomaat op het broodje een stukje gerookte zalm en grijze garnalen.
Bestrooi met fijn gehakte dille.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug