Rode bietensoep met sinaasappel

rodebietensoep_sinaasappel (2K)

  • 1 ui
  • 1 venkel
  • 50 g boter
  • schil en sap van 1 niet-behandelde sinaasappel
  • 500 g rode biet
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 150 g ricotta
  • peper & zout

Snipper de ui.
Snij de venkel in blokjes.
Stoof alles glazig in de boter.
Schil de sinaasappel met een dunschiller en doe de reepjes bij de ui.
Schil de bietjes, snij ze in stukken en doe ze bij in de pan.
Overgiet met 1 liter water en doe er de bouillonblokjes bij.
Breng aan de kook en laat 15 minuten koken.
Haal de sinaasappelschil uit de pan en mix de soep glad met 100 gram ricotta en het sinaasappelsap.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel over kommetjes en werk af met een lepeltje ricotta en wat venkelgroen.

Opmerking
Rode bieten zijn doodgewoon en heel goedkoop, maar het zijn echte vitaminebommen.
Ze zijn rijk aan kalium, vitamine B en C, magnesium, ijzer en calcium.
Wel even opletten bij het verwerken, want vlekken zijn moeilijk te verwijderen.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug