Rode uiensoep - I

voor 2 personen

  • 300 g rode uien
  • 1 eetl. olie
  • peper, zout
  • 1 teentje knoflook
  • ½ eetl. tomatenpuree
  • mespunt paprikapoeder
  • tijm
  • 40 cl (groente)bouillon

Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen.
Fruit de uienringen in de olie glazig.
Voeg peper en zout toe en pers het teentje knoflook er boven uit.
Bak de tomatenpuree kort mee.
Voeg het paprikapoeder, wat tijm en de bouillon toe en breng dit aan de kook.
Laat de soep ± 15 minuten zacht koken.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht makreelbroodjes en een rauwkostsalade.

Bron: Voedingscentrum


Rode uiensoep - II

Rode uiensoep

variant op de Franse uiensoep, maar nu met rode uien en daardoor een tikje zoeter

  • 40 g boter
  • 500 g rode uien
  • 1 l bouillon (van tablet)
  • 1 laurierblad
 
  • handje geraspte kaas (pittige)
  • 4 sneetjes brood
  • 1 theel. peterselie

Verhit een pan op het vuur en smelt de boter.
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
Bak de ringen aan in de pan met de boter en bak al omscheppend in 15 minuten goudbruin.
Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bron: Leuke Recepten

Terug