Rode linzensoep met shiitake

voor 2 personen

  • 200 g rode linzen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200 g winterwortel
  • 1 prei
  • ½ l groentebouillon
  • stukje gemberwortel
  • 1 sjalot of kleine ui
  • ½ Spaanse peper
  • 150 g shiitake
  • 1 eetl. olie

Was de linzen.
Maak de groente schoon.
Snijd de bleekselderij in smalle boogjes, de wortel in plakken en de prei in ringen.
Kook de linzen in de bouillon in ca. 20 minuten gaar.
Voeg na 5 minuten de bleekselderij toe.
Kook de laatste 10 minuten de wortel en de prei mee.
Schil de gember en rasp het stukje.
Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
Snijd de peper in smalle reepjes.
Maak de shiitakes schoon en snijd ze in plakken.
Fruit de sjalot met de gember zacht in de hete olie.
Pureer eventueel de helft van de linzen met de groente met een staafmixer of in de keukenmachine.
Bak de rode peper en de shiitakes kort mee met de sjalot.
Roer dit door de linzensoep.

Menusuggestie
Lekker met een sneetje volkorenbrood.

Bron: Voedingscentrum

Terug