Rode linzensoep met crème fraîche

Rode linzensoep met crème fraîche

  • klontje boter
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 l kippenbouillon
  • 175 g rode linzen, gewassen en goed uitgelekt
  • 2 theel paprikapoeder
  • 2 aardappels, geschild in dunne plakjes
 
  • 1 winterwortel, in dunne plakjes
  • 2 eetl. boter
  • 2 theel. gemalen komijnzaad
  • 1 eet.l tomatenpuree
  • 1 bakje crème fraîche
  • paar sprieten bieslook

Verhit boter in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de bouillon, linzen en paprikapoeder toe en breng aan de kook.
Zet het vuur lager, voeg de aardappel en wortel toe en laat ca. 20 minuten zachtjes doorkoken.
Smelt intussen de boter in een koekenpan en voeg de komijn toe.
Verwarm tot het heerlijk geurt en roer er dan de tomatenpuree door.
Laat circa 2 minuten zachtjes pruttelen.
Doe het tomatenpureemengsel in de soep en pureer alles glad en smeuïg met een staafmixer.

Bron: Ekoplaza

Terug