Rode linzensoep - I

voor 2 personen

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stukje gemberwortel
  • ½ kleine groene peper
  • 1 eetl. olie
  • 2 theel. rode currypasta
  • 60 g rode linzen
  • 30 cl groentebouillon
  • citroensap
  • 4 takjes koriander

Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper fijn.
Fruit de ui, de knoflook, de gember en de peper in de olie.
Bak de currypasta kort mee tot dit gaat geuren.
Voeg de gewassen linzen en de bouillon toe.
Laat de soep ca. 30 minuten koken tot de linzen gaar zijn.
Maak de soep op smaak met wat citroensap en kleingesneden koriander.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht gevulde shoarmabroodjes en wortelsalade.

Bron: Voedingscentrum


Rode linzensoep - II

Rode linzensoep

  • 500 g rode linzen
  • 1 ui
  • 1 dikke prei
  • groentebouillon
  • tamari
  • peper

Rode linzen komen uit Turkije.
Ze worden door te borstelen van hun buitenste schilletje ontdaan en krijgen dan hun typische oranje/rode kleur.
Ze zijn snel gaar en bij uitstek geschikt voor het maken van een soep.
Na het koken is er echter van de rode kleur niets meer te zien.
Was de linzen en zet ze op met zoveel water dat ze ongeveer 5 cm onder water staan.
Laat ze in 25 minuten zachtjes gaar koken en voeg pas halverwege of aan het einde van de kooktijd de bouillonpoeder toe.
Smoor inmiddels de ui en de prei en voeg deze eveneens toe.
Breng op smaak met peper en tamari.

Bron: De Plantaardige Keuken


Rode linzensoep - III

Rode linzensoep

  • 300 g zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • 2 eetl. olie
  • 2 eetl. bloem
 
  • 1 stuks tomatenpuree
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. suiker
  • 300 g gedroogde rode linzen
  • 40 cl kokosmelk
  • 2 groentebouillonblokjes

Schil de aardappel en snijd in blokjes.
Pel en snipper de ui en knoflook.
Hak de peterselie grof.
Verhit de olie in een grote pan en bak de aardappelblokjes met de gesnipperde ui en knoflook 5 minuten.
Bestrooi het mengsel met de bloem en schep goed door.
Voeg nu de tomatenpuree, het paprikapoeder, de suiker, de gedroogde linzen en 30 centiliter kokosmelk toe.
Verkruimel de bouillontabletten erboven en schenk er 1 liter heet water bij.
Schep alles goed door elkaar en laat de soep op laag vuur 20 minuten zachtjes koken.
Neem de pan van het vuur, pureer de soep met een staafmixer glad en zet nog even terug op het vuur om goed door te warmen.
Schep de soep in vier mooie kommen, schenk het restant van het kokosmelk erover en bestrooi met peterselie.

Bron: Verse Oogst

Terug