Rode bietensoep - I

  • 500 g rode biet
  • 3-tal takjes groene selder (of 150 g knolselder)
  • 1 eetl. geraspte verse gember
  • groentebouillon
  • peper
  • citroen (of Molkosan)

Snij de biet in blokjes en snipper de ui.
Stoof de ui.
Voeg de rode biet, de gember en water toe.
Laat koken.
Voeg de groene selder (of de in blokjes gesneden knolselder) toe.
Laat 20 à 30 minuten koken en voeg groentenbouillon toe.
Als de groenten gaar zijn mixen.
Kruiden met peper.
In borden scheppen en in 't midden een halve theelepel citroen of molkosan toevoegen.

Bron: De Wassende Maan


Rode bietensoep - II

  • 2 à 3 uien
  • een halve kg rode biet
  • knoflook
  • tijm
  • groentebouillon
  • eventueel selder en/of wortel

Uien en knoflook stoven.
Water, tijm en bouillon bijvoegen
Rode biet in stukken snijden (schillen hoeft niet) en bijvoegen.
Selder en/of wortelen in stukken snijden en bijvoegen.
Laat de soep gaarkoken (circa 1 uur) en daarna mixen.
In borden scheppen en dan in 't midden een scheut yoghurt, viili of zure room toevoegen.

Bron: De Wassende Maan


Rode bietensoep - III

  • 500 g rode biet
  • 250 g knolselder
  • 1 grote wortel
  • laurierblad
  • 1 theel. korianderzaad
  • 1 à 2 theel. olie
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 eetl. citroen (of 10 cl zuurkoolsap)
  • 1 theel. honing, zout
  • 1 à 2 theel. geraspte gember
  • 2 à 4 theel. fijngesneden peterselie of andere groene kruiden

Rasp de groenten of snijd in stukjes maar houd een biet van ongeveer 150 gram over.
Smoor in olie de fijngesneden ajuin en daarna de groenten.
Voeg 1 eetlepel groentenbouillon toe en laat 20 à 30 minuten koken.
Doe er de 150 gram fijngeraspte biet bij en haal de pan van het vuur.
Breng op smaak met citroen, honing, zout en verse kruiden.
Dien op met een lepel room of kwark.

Bron: De Wassende Maan

Terug