Rapen crèmesoep

Rapen crèmesoep

vegetarisch

  • 1 ui
  • 400 à 500 g rapen
  • 3 à 4 wortelen
  • 2 aardappelen
  • 2 eetl. olie
  • ½ l kokosmelk
  • 1 l groentebouillon
  • sinaasappelsap
  • 1 sinaasappel
  • zout
  • peper
  • feta- en granaatappelpitjes of geroosterde blokjes brood

Schil rapen, wortelen en aardappelen en snijd ze in stukjes.
Snijd de ui grof in blokjes en fruit in olie, voeg de rapen en wortelen toe, stoom ermee en giet er de bouillon en kokosmelk in.

Rapen crèmesoep
Rapen crèmesoep
Rapen crèmesoep

Kook de groenten zacht en puree, breng de soep op smaak met het sinaasappelsap, zout en peper.
Garneer met geroosterde broodblokjes of verkruimelde fetakaas en granaatappelpitjes als topping.

Bron: kraut & rüben

Terug