Ramen noodle soep met buikspek

Ramen noodle soep met buikspek

    • voor de bouillon
  • 75 cl kippenbouillon
  • 45 cl water
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eetl. sojasaus
  • 1 theel. Worcestershiresaus
  • ½ theel. Chinese 5 spice kruiden
  • cayenne- of chilipeper
  • 1 theel. witte suiker
  • 2 stukjes gember
  • stukje citroengras
  • hoisinsaus
    • topping
  • Oosterse paddestoeltjes
    (maar dit kan ook gewone champignons of kastanjechampignons zijn)
  • Aziatische buikspek, gegaard
  • broccoli (even kort gekookt)
  • 4 eieren
  • ramen noodles

Doe alle ingrediënten voor de bouillon in een grote pan en breng aan de kook.
Laat vervolgens tien minuten zachtjes pruttelen.
Meng het buikspek met een paar flinke eetlepels van de hoisin saus en roer dit even door.
Laat dit een paar minuten intrekken
Kook ondertussen de eitjes, de noodles en de broccoli.
Bak het buikspek even op hoog vuur tot het krokant is, laat uitlekken en zet apart.
Als alle onderdelen klaar zijn doe je de noodles in een grote kom en hier giet je wat van de bouillon overheen.
Maak af met de diverse toppings en eet meteen.

Bron: Simone’s Kitchen
Gepubliceerd door: Waterlant’s Weelde – Natuurvlees.nl

Terug