Ramen

Japanse noedelsoep

Ramen – Japanse noedelsoep

voor 3 porties

  • 1 groentebouillonblokje
  • 3 eetl. lichte sojasaus
  • 4 plakjes verse gemberwortel
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 eetl. sesamolie
  • 150 g shiitakes
 
  • 1 baby paksoi
  • 100 g baby maïskolfjes, uit blik, uitgelekt
  • 3 bosuitjes
  • 2 eieren
  • 2 blokken woknoedels

Breng 75 cl water met het verkruimelde bouillonblokje aan de kook.
Voeg de gember, knoflook, sesamolie en sojasaus aan de bouillon toe.
Snijd het onderste gedeelte van de steeltjes van shiitakes en roer de paddenstoelen door de bouillon.
Laat de bouillon minimaal 30 minuten trekken.
Snijd intussen de baby paksoi in repen en voeg deze bij de bouillon.
Halveer de baby maïskolfjes.
Snijd de bosui in dunne ringetjes.
Kook de eieren 5 - 6 minuten in ruim water.
Giet ze af en spoel ze koud.
Pel de eieren en halveer ze.
Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Haal de gember en knoflook uit de bouillon.
Schep de noedels in 3 kommen en verdeel vervolgens de baby paksoi, de maïskolfjes en de eieren over de kommen.
Schenk de bouillon erop en strooi de bosui erover.
Serveer de ramen direct.

Serveertip
Maak de bouillon al de avond tevoren dan staat deze lekkere Japanse noedelsoep in no-time op tafel!

Opmerking
Trek in vis? Dan vervang je het ei door dunne reepjes verse vis.
Liever vlees, dunne plakjes biefstuk doen het ook heel goed in zo'n lekkere Japanse ramen.

Bron: Conimex

Terug