voor 3 porties
|
|
Breng 75 cl water met het verkruimelde bouillonblokje aan de kook.
Voeg de gember, knoflook, sesamolie en sojasaus aan de bouillon toe.
Snijd het onderste gedeelte van de steeltjes van shiitakes en roer de paddestoelen door de bouillon.
Laat de bouillon minimaal 30 minuten trekken.
Snijd intussen de baby paksoi in repen en voeg deze bij de bouillon.
Halveer de baby maïskolfjes.
Snijd de bosui in dunne ringetjes.
Kook de eieren 5 - 6 minuten in ruim water.
Giet ze af en spoel ze koud.
Pel de eieren en halveer ze.
Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Haal de gember en knoflook uit de bouillon.
Schep de noedels in 3 kommen en verdeel vervolgens de baby paksoi, de maïskolfjes en de eieren over de kommen.
Schenk de bouillon erop en strooi de bosui erover.
Serveer de ramen direct.
Serveertip
Maak de bouillon al de avond tevoren dan staat deze lekkere Japanse noedelsoep in no-time op tafel!
Opmerking
Trek in vis? Dan vervang je het ei door dunne reepjes verse vis.
Liever vlees, dunne plakjes biefstuk doen het ook heel goed in zo'n lekkere Japanse ramen.
|
|
Halveer het chilipepertje, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snipper fijn.
Halveer de peultjes in de lengte.
Snipper of rasp de gember.
Snijd de puntpaprika in ringen en snijd de courgette tot courgettini met een spiraalsnijder of mandoline in lintjes.
Verhit arachideolie en sesamolie fruit er de gember en chili in.
Voeg de kippenbouillon toe, breng aan de kook en voeg dan de kipfilet toe, laat 10 minuten zachtjes koken onder deksel.
Prik een gaatje in de eieren en kook ze zacht in 5 minuten.
Laat ze afkoelen in koud water.
Haal de kipfilet uit de bouillon en pluk het kippenvlees tot draadjes.
Tip: Gebruik twee vorken of gebruik de K-haak in een keukenrobot.
Pel de eieren en halveer ze in de lengte.
Voeg de peultjes, paprika en spinazie toe aan de soep en laat 4 à 5 minuten garen.
Blancheer de courgettini apart in wat gezouten water gedurende 2 à 3 minuten, beetgaar.
Breng de soep op smaak met limoensap en vissaus.
Snijd de lente-uitjes in ringen.
Verdeel de soep over de borden en werk af met de courgettini, gekookte eieren, kippenvlees, sesamzaadjes, lente-uitjes en wat koriander.