|
|
Kikkererwten een nacht weken, ze verdubbelen ongeveer in gewicht.
Kook de kikkererwten in laag water (waterstand ca. 1 cm boven de erwten).
Schep eventueel schuim af.
Kook pakweg een uur en voeg dan de ui en bleekselderij toe.
Kook tot alles zacht en gaar is.
Giet af, maar bewaar ca. 30 cl kookvocht.
Kook hierin de rabarber net gaar.
Doe de kikkererwten (en ui en selderij) erbij en pureer alles.
Roer de olijfolie, de honing en citroensap – naar smaak – erdoor en breng verder op smaak met peper en zout.
Dit is een dikke soep, het kan verdund worden met kippenbouillon of water.
Serveer met wat fijngehakte munt erover en evt wat amandelsnippers.
Opmerking
Zou ook goed als koude soep kunnen worden geserveerd.
Bron: Rhurbarbaria, uitgeverij: Prospect Books
Gepubliceerd door: MergenMetz