Romige raapstelensoep

  • 400 g raapstelen
  • 1 ui
  • 50 g boter
  • 12½ cl crème fraîche
  • 250 g aardappels
  • 100 g rauwe ham
  • 80 cl kippenbouillon
  • zout & peper

Van de raapsteeltjes de wortels afsnijden en grof snijden.
De ui snipperen, de aardappelen schillen en in blokjes snijden, de rauwe ham in dunne reepjes snijden.
In de boter de ui ca. 4 minuten zachtjes bakken.
Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze al omscheppend een paar minuten mee op hoge bakstand.
Voeg de bouillon erbij, breng geheel aan de kook, en laat dit ongeveer 10 minuten koken tot de aardappel gaar is.
Doe de raapsteeltjes erbij, laat ongeveer 3 minuten meekoken.
Haal nu de pan van de warmtebron af en pureer dit met de staafmixer.
Voeg naar smaak zout & peper toe.
Voeg de crème fraîche toe.
Voeg in elke kop soep wat reepjes rauwe ham toe vlak voor het serveren.

Gepubliceerd door: PM3 Receptensite

Terug