Preiroomsoep met sinaasappel

voor 10 personen

  • 140 g boter
  • 500 g prei
  • 250 g aardappelen
  • 1½ l kippenbouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 50 cl room
  • 1sinaasappel
  • 2 eetl. Cointreau
  • kervelblaadjes

Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
Maak de prei schoon en snijd van het mooie gedeelteringen.
Verhit 40 gram boter in een pan, voeg de prei er bij met een snufje zout en bak 10 minuten op een zacht vuur.
Voeg vervolgens de aardappelen toe, en bak het mengsel vervolgens gedurende enkele minuten.
Voeg hierna de bouillon toe en breng aan de kook, laat 20 minuten sudderen en voeg daarna 30 cl room toe en laat nogmaals 10 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep tot een gladmengsel, en zeef de soep.
Voeg naar smaak eventueel peper en zout toe.
Was vervolgens de sinaasappel en rasp de schil.
Meng de schil met de Cointreau.
Klop de room stijf en spatel het cointreaumengsel door de room.
Serveer de soep in koffiekoppen.
Doe een schepje roommengsel op de soep, en grill met de brander de room lichtbruin.
Garneer met wat kervelblaadjes.

Bron: Kookclub
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug