Romige prei-waterkerssoep

Romige prei-waterkerssoep

voor 4 – 6 personen

  • 400 g winterprei, in heel dunne ringen
  • 2 aardappelen, in kleine blokjes*)
  • 3 bosjes waterkers (à 75 g), steeltjes verwijderd
  • 80 cl groentebouillon
  • 15 cl crème fraîche
  • zout
  • peper
  • 50 g roomboter

*) laat voor een balansgerecht de aardappelen weg en voeg 100 gram extra prei toe.
De soep zal wat dunner zijn, maar nog steeds heerlijk.

Boter verhitten en prei, aardappel en waterkers (6 mooie toefjes apart houden) hierin circa 3 minuten zacht bakken.
zout & peper toevoegen en mengsel afgedekt circa 10 minuten laten stoven, op laagste vuur, af en toe omroeren.
Bouillon toevoegen en aan de kook brengen.
Soep ongeveer 10 minuten zachtjes laten koken tot groenten zacht zijn.
Soep iets laten afkoelen en pureren.
Eventueel zeven.
Crème fraîche toevoegen (voor je het opdient pas) en soep zachtjes verwarmen.
Met zout & peper verder op smaak brengen en over borden of kommen verdelen.
Garneren met achtergehouden waterkers en heel klein beetje crème fraîche.

Bron: Greendelicious, Natascha Boudewijn

Terug