Prei spinazie crèmesoep

Prei spinazie crèmesoep

voor 2 porties

  • 150 g aardappelen
  • 2 preien, ca. 400 g
  • 2 eetl. boter, gesmolten
  • zout & peper
  • 50 cl groentebouillon
  • 10 cl magere melk
  • 10 cl kookcrème, 15 %
  • 2 eieren
  • 80 g fijne bladspinazie
  • nootmuskaat
  • grof zout

Schil en snij de aardappelen in blokjes.
Reinig de preien, was grondig, snijd het wit en lichtgroen in fijne ringen.
Stoof de aardappelen en prei in de boter, breng op smaak met zout & peper.
Voeg de groentebouillon, melk en kookcrème toe.
Breng aan de kook, dek af en kook op middelmatig vuur gedurende 20 minuten.
Kook de eieren in kokend water gedurende 6 à 7 minuten tot ze zacht als was zijn.
Voeg spinazie (m.u.v. 2 eetlepels) toe aan de soep en breng het weer aan de kook.
Pureer de soep zeer fijn en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Eieren afspoelen, pellen en halveren.
Serveer de soep met de eieren, bestrooid met de rest van de spinazie, een beetje grof zout & peper.

Bron: essen & trinken

Terug