Prei-linzen-zoete aardappelsoep

Prei-linzen-zoete aardappelsoep

  • 2 bouillonblokjes
  • 1,2 l (kokend) water
  • 2 flinke preien
  • flinke teen knoflook
  • flinke zoete bataat
  • 150 g rode linzen
  • flinke hand rozijnen
  • 2 eetl. kerrie
  • klontje boter
  • klein blikje kokosmelk
  • peterselie of koriander

Prei snijden en samen met de uitgeperste knoflook 5 minuten aanbakken in een klontje boter.
Zoete aardappel in blokjes snijden en er bij doen en ook nog even meebakken.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
Rode linzen, rozijnen, kerrie en kokosmelk erbij en 10 - 15 minuten koken of zolang dat de linzen zacht zijn.
Als het te dik is geworden aanlengen met wat water.

Variaties
Geraspte kaas erover, geroosterde pijnboompitten, pruimen in plaats van rozijnen, wat citroensap om een frissere soep te krijgen.

Bron: Odin

Terug