PPP-soep

PPP-soep

  • 3 stevige preien, wit/lichtgroen, in dunne ringen
  • 750 g (500 g netto) pastinaak, in blokjes
  • klontje boter
  • scheut olijfolie
  • 2 repen citroenschil
  • 1 l kippen- of groentebouillon
  • veel (ca. 50 g) grof gehakt peterselieblad
    (wel de zgn. platte peterselie nemen) + wat fijn als garnering
  • 2 eetl. citroensap
  • peper & zout naar smaak

Met een dunschiller/beugeldunschiller kunt u van een citroen van top tot teen twee mooie repen schil snijden.
Dan zit er vrijwel geen wit aan, want wit maakt bitter.
Smelt de klont boter op middelhoog vuur.
Doe de prei erbij, schep een paar maal om en zet het op het kleinste pitje met het deksel op de pan.
De prei wordt nu zachtjes gesmoord – ze mag dus niet bruin worden.
Als de prei zacht is, de pastinaakblokjes erbij doen.
Scheut olijfolie en nog wat omscheppen.
Dan de bouillon en citroenschillen erbij doen.
Breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken.
Een half uur of langer, tot de pastinaakblokjes zacht zijn.
Vis de twee repen citroenschil er uit.
Doe de peterselie erbij en pureer de boel goed: met een staafmixer of in een blender c.q. keukenmachine.
Doe terug in de pan, roer citroensap erdoor en breng op smaak met peper en evt. zout.
Schep in borden of kommen en strooi er nog wat peterselie over.

Opmerkingen
U kunt de soep met nog pakweg ½ liter water verdunnen. Op simply recipes was het meer een pastinaaksoep. Wij hebben een derde van de aldaar aanbevolen hoeveelheid gebruikt, iets meer citroensap en minder water.

Idee: Simply Recipes
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug