Posteleinsoep - I

posteleinsoe (2K)

  • 250 g postelein (of meer, naar eigen voorkeur)
  • 250 g aardappelen
  • 1 prei
  • 1 bos verse selderie
  • groentenbouillon
  • laurier
  • boter
  • peper & zout

Snijd de prei in ringen en was ze onder stromend water.
Laat uitlekken.
Doe boter in een braadpan of grote koekepan en laat de prei er wat zacht in worden.
Schil intussen de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Doe een liter warm water bij de prei en voeg de stukjes aardappel toe, een blad laurier, wat zout & peper.
Laat een kwartiertje pruttelen.
Was de postelein, laat uitlekken en voeg toe aan het kooksel in de pan, maar bewaar wat blaadjes.
Weer tien minuten pruttelen, dan de selderij kleingesneden toevoegen.
Niet veel later het laurierblad eruit vissen.
Mixen.
Voeg de groentenbouillon toe.
Gebruik de apart gehouden posteleinblaadjes als garnituur.

Bron: De Wassende Maan


Posteleinsoep - II

Sopa de Beldroegas

  • 1 l water
  • 1 bussel postelein
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • 10 cl olijfolie
  • teentje knoflook
  • 200 g brood
  • 2 eieren
  • 1 klein vers kaasje
  • zout & peper

Maak de postelein zuiver en was ze.
Snij de ui in twee stukken en dan in schijven.
Fruit in de olijfolie.
Doe de blaadjes van de postelein erbij en laat het geheel een tijdje sudderen (af en toe roeren).
Doe het water erbij en breng het aan de kook.
Voeg de gehakte knoflook toe en de geschilde, in schijven gesneden aardappel.
Breng op smaak.
Laat dan de soep verder koken totdat ze klaar is.
Voor het opdienen: breek de eieren in de soep en pocheer.
Voeg als laatste de in kleine stukjes gesneden kaas toe.
Serveren met gesneden brood.

Bron:: De Wassende Maan


Posteleinsoep - III

posteleinsoe (2K)

  • 1 eetl olijfolie
  • 1 ui, kleingesneden
  • 1 teentje knoflook, kleingesneden
  • 200 g winterpostelein, gewassen en gedroogd
  • 1 eetl. grove mosterd
 
  • 1 l groentebouillon
  • 1 bosuitje, kleingesneden
  • peper uit de molen
  • 2 eetl. crème fraîche
  • 1 afbakbrood

Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui en knoflook glazig.
Roer er de postelein en mosterd door en laat slinken.
Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
Pureer tot een gladde soep met een staafmixer.
Bestrooi met gesneden bosui en vers gemalen peper en server met een schepje crème fraîche.
Serveer met het brood bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bron: Ekoplaza

Terug