Porra Antequerana

Porra Antequerana

  • 1 kg tomaten
  • ½ kg broodkruimels
  • aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 gekookte eieren
  • 100 g ham (Spaanse ham)
  • olijfolie extra
  • zout

Ontvel de tomaten, snij ze in stukken en doe ze in een mixer samen met een teentje knoflook.
Mix alles, tot dat u een homogene massa heeft gekregen.
Voeg de broodkruimels toe en meng het geheel, voeg een beetje olie toe en ga verder met mixen.
Zeef het mengsel en voeg weer een beetje olie toe, mix dan goed met een kokslepel, breng het op smaak met een beetje zout en plaats het in de koelkast, totdat het goed afgekoeld is.
Schil de aardappelen in dunne reepjes (frietjes) en frituur ze met olijfolie.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Dien de "Porra Antequereana" op in aardewerk kommen (barro).
Snij een gekookt ei in stukjes en voeg ze er aan toe.
Dat kunt u ook doen met stukjes ham en enkele frietjes.
Breng het op smaak met een beetje olijfolie.

Bron: Spaanse Winkel

Terug