Porettenzopp vun bomi

Porettenzopp vun bomi

  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 600 g aardappels, geschild en in stukken
  • 650 g prei, in dunne ringen
  • klontje boter
  • 1,2 l groentebouillon
  • (magere) kookroom
  • peper
  • zout

Het is de bedoeling dat u ongeveer 550 gram geschilde aardappel overhoudt en 600 gram schoongemaakte prei.
Smelt de boter in de soeppan.
Fruit het sjalotje 1 minuut op laag vuur.
Doe de aardappelbrokken erbij en de prei.
Doorroeren.
Giet er de bouillon bij.
Laat de soep 20 minuten koken.
Pureren met een staafmixer.
Op smaak brengen met peper en zout.
Schep de soep in de borden en giet er wat kookroom over.

Opmerkingen
Eigenlijk ben ik op zoek naar de porettenzopp die bomi (oma in Luxemburg) altijd maakte. Heerlijk. Er ging een scheut room over de soep en wat zelf gebakken croutons.
Ik denk dat bomi meer preigroen erdoor deed. En ze had geen staafmixer, maar een passé-vite, dus het zag je er meer preivezels in. Verder lijkt dit erg veel op haar soep (voor zover mijn smaakgeheugen nog werkt).

Bron: Bomi (1887-1984)
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug