Poolse zuurkoolsoep

voor 2 personen

  • 50 g mager rookspek
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dunne winterwortel
  • stukje knolselderij
  • 2 dl bouillon
  • 400 g zuurkool
  • ½ theel. komijnzaad
  • 2 aardappelen
  • 75 g achterham

Snijd het spek in kleine blokjes en bak ze in een soeppan langzaam bruin.
Maak de groente schoon.
Snijd de ui en de knoflook in snippers, de wortel in halve plakjes en de knolselderij in blokjes.
Bak de groente een paar minuten mee met het spek.
Voeg de bouillon toe en breng dit aan de kook.
Kook de groente in 5 minuten gaar.
Schep de zuurkool en het komijnzaad er door en laat de soep nog 10 minuten koken.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Kook de aardappelblokjes in een beetje water gaar.
Giet het water van de aardappelblokjes af en roer de blokjes met een houten lepel tot puree.
Snijd de ham in reepjes.
Roer de aardappelpuree door de soep en laat hierdoor de soep binden.
Roer er de ham door.

Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.

Bron: Voedingscentrum

Terug