Zoet-pittige pompoensoep met gember, bataat en koriander

voor 6 flinke koppen

  • 1 flinke (biologische) pompoen, schoongemaakt
    (maar schil behouden) en in stukken gesneden
  • 1 flinke rode ui, gesnipperd
  • 1 middelgrote bataat, geschild en in stukken gesneden
  • 2 à 3 cm gemberwortel, klein gesneden
  • 1½ eetl. korianderzaad, versgemalen (in vijzel)
  • 1 à 2 eetl. bouillonpoeder
  • neutrale olie (bijv. zonnebloemolie)

Verwarm op middelhoog vuur in een soeppan de olie en fruit kort de ui.
Bak het korianderzaad en de gemberwortel kort mee en voeg het bouillonpoeder toe.
Roer alles heel even al bakkend goed door en voeg de bataat en pompoen toe.
Giet direct water in de pan; gebruik zoveel water dat de groenten nog net boven het water uitsteken.
Breng het geheel aan de kook.
Zodra het kookt, zet je het vuur iets lager en laat je het geheel ongeveer 30 minuten doorpruttelen.
De pompoen en bataat moeten helemaal zacht zijn geworden.
Pureer de soep met een staafmixer.

Tips
Als je de soep nóg zoeter wil, gooi er dan een scheutje gembersiroop doorheen.
Voor een nog iets pittigere soep kun je ook een klein teentje knoflook mee fruiten met de ui.
Serveer er vers brood bij met geitenkaas en versgemalen peper-en-knoflook.

Bron: Vegatopia
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug