Polentasoep met boerenkool

  • 1 kopje polenta
  • 4 kopjes water
  • 2 tomaten in kleine blokjes
  • ½ kleine rode paprika, in stukjes
  • currypoeder
  • pili pili
  • laurier
  • extra vierge olijfolie
  • peper
  • zout
  • verse peterselie en/of koriander
  • citroensap

Breng het water aan de kook met een blaadje laurier, currypoeder en pili pili.
Voeg de polenta (opgelost in wat water) toe en blijf roeren tot die helemaal gekookt is.
Kijk naar de instructies op de verpakking van de polenta, want sommige soorten zijn reeds voorgekookt en hebben minder kooktijd nodig.
Je kan zelf kiezen hoe dik je je soep wil maken, dus de hoeveelheid water is ook naar smaak.
Voeg de tomaatjes en paprika toe en kook dit alles gedurende 5 minuten.
Voeg de boerenkool toe en kook nog 5 extra minuten.
Voeg tenslotte de olijfolie, citroensap, peper en zout toe.
Garneer de soep met verse peterselie en/of verse koriander.

Bron: Melk moet niet
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug