|
|
Boen de limoen onder de koude kraan schoon.
Rasp de schil (ca. ½ eetlepel limoenrasp) en snijd de limoen doormidden.
Pel en pers de teentjes knoflook.
Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok zo heet worden dat hij begint te walmen.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de knoflook, de limoenschil en 1 - 2 theelepels sambal (hoe meer hoe
heter).
Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook.
Doe de pinda satésauspoeder in een schaaltje en roer er 2 flinke soep(opschep)lepels van de hete
bouillon door.
Voeg het mengsel al roerende door de rest van de bouillon en laat de soep 2 minuten koken.
Knijp de limoen uit boven de soep en roer het sap erdoor (je kunt ook minder limoensap gebruiken).
Schep de soep in diepe kommen en verdeel de alfalfa en de gebakken uitjes erover.
Variaties
In plaats van alfalfa en gebakken uitjes kun je ook taugé, seroendeng of in stukjes gebroken kroepoek
over de soep strooien.
Pindasoep met gember, alfalfa, en limoen:
Voeg met de knoflook 2 theelepels verse geraspte gemberwortel toe.
Breng de soep als hij klaar is op smaak met een scheutje gembersiroop.