Pindasoep, met gebakken uitjes en taugé

pindasoep (1K)

  • 2 teentjes knoflook
  • wokolie
  • 2 theel. sambal oelek
  • 7½ dl groentebouillon (tablet)
  • 2 zakjes Conimex Pinda Satésaus
  • 100 g taugé
  • 4 eetl. gebakken uitjes

Pel en pers de teentjes knoflook.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de knoflook en de sambal 2 minuten.
Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook.
Doe de zakjes satésaus in een schaaltje en roer er 2 flinke soeplepels van de hete bouillon door.
Voeg het mengsel al roerende door de rest van de bouillon en laat de soep 2 minuten koken.
Schep de soep in 4 diepe kommen en verdeel de taugé en de gebakken uitjes erover.

Variatie
Je kunt ook in stukjes gebroken kroepoek over de soep strooien.

“Strooi gebakken uitjes pas vlak voor het eten over een warm en/of vochtig gerecht.
Doe je het eerder, dan worden ze zacht en missen ze die knapperige bite"

Bron: Conimex

Terug