|
|
De ui in stukken met de geschilde stukjes gember- en laoswortel pureren in de blender.
De puree in de olie fruiten en de sambal, pindakaas en de rest van de specerijen toevoegen.
Op laag vuur nog 3 minuten bakken.
De bouillon aanvullen tot een liter en door de kruidenmassa roeren.
De soep aan de kook brengen.
De peultjes toevoegen en 5 minuten zachtjes laten meekoken.
De santen raspen en met de taugé door de soep roeren.
De soep op smaak maken en serveren met kleingesneden bladselderij. Zo, dat was het officiële recept.
Zelf gebruik ik altijd bouillonblokjes (soms rund, soms kip).
Ik laat de peultjes weg, maar roer er nog wel eens een zakje gewelde nasigroenten doorheen.
Ook vind ik het lekker om ringetjes prei in de soepkommen te doen voordat ik de soep opschep.
Als je de basis van pindakaas, kruiden en een liter water/bouillonblokjes of bouillon aanhoudt, kun je verder
heel veel varieren en toevoegen.
Maar . . . je kunt natuurlijk ook gewoon het recept aanhouden.
Selma