Pikante spruitjessoep

Pikante spruitjessoep

voor 2 personen

  • 1 sjalot
  • ½ rode peper
  • 1 stengel citroengras
  • 10 g gember
  • 400 g spruitjes
  • 150 g witte bonen, uitlekgewicht, blik
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 40 cl water
  • 2 plakjes bacon
  • 3 takjes selderij
  • 4 volkoren boterhammen

Pel de sjalot en snijd het klein.
Snijd de halve peper in fijne reepjes.
Kneus de stengel citroengras.
Schil de gember en rasp het fijn.
Maak de spruitjes schoon.
Spoel de witte bonen in een zeef af.
Verwarm de margarine in een grote pan en fruit hierin de sjalot.
Fruit de gember even mee en pers het teentje knoflook er bovenuit.
Voeg het water toe met de spruitjes, citroengras, rode peper en witte bonen.
Kook de spruitjes in 10 minuten gaar.
Knip de bacon in reepjes en bak ze in een droge koekenpan knapperig.
Was de selderij en snijd het klein.
Verwijder de stengel citroengras.
Neem een opscheplepel spruitjes uit de pan.
Pureer de rest van de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
Warm de soep weer door en schep de achtergehouden spruitjes erdoor.
Garneer met de selderij en de bacon.
Geef er het brood bij.

Bacon over?

Bron: Voedingscentrum

Terug