Pho Bo – Vietnamese noedelsoep - I

Pho Bo – Vietnamese noedelsoep

voor 2 porties

  • 45 g rijstnoedels 2mm, 1 blok
  • 1 rundvlees bouillontablet
  • 15 g verse gemberwortel
  • 1 kaneelstokje
  • 3 steranijs sterren
  • 1 eetl. lichte sojasaus
  • 1 eetl. wokolie
 
  • 1 lente-ui
  • 1 kleine spitskool
  • 150 g rundvlees bijv. biefstuk
  • 1 rode peper
  • 75 g taugé
  • 15 g verse koriander

Bereid de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Los het bouillonblokje op in 750 ml kokend water.
Snijd de gember in plakjes en laat deze samen met het kaneelstokje en 3 steranijs sterren 15 minuten trekken in de bouillon.
Voeg als laatste 1 eetlepel sojasaus toe.
Snijd de lente-ui in schuine ringetjes en de spitskool in dunne reepjes.
Snijd het rundvlees in hele dunne plakjes en snijd ze eventueel iets kleiner.
Snijd de rode peper, zonder de zaadjes in dunne ringetjes en de koriander fijn.
Verdeel de rijstnoedels over de kommen, verdeel er de groenten en rode peper erover.
Leg het vlees erop.
Zeef de bouillon en breng aan de kook.
Schep de gloeiendhete bouillon in de kommen en strooi de gesneden koriander over de soep.
Serveer de pho bo soep direct.

Bron: Conimex


Beef pho – Vietnamese noedelsoep - II

Pho Bo – Vietnamese noedelsoep

  • 300 g biefstuk
  • 150 g miehoen (rijstnoedels)
  • 100 g taugé
  • 4 sjalotten
  • 6 kruidnagels
  • 2 steranijs
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 2 schijfjes gember
  • 1 bosje lent-ui
 
  • 1 jalapeño peper
  • 1 limoen
  • 1 kaneelstokje
  • 1 theel. zwarte peperkorrels
  • 1 theel. korianderpoeder
  • 2 - 3 eetl. vissaus
  • 1 eetl. kokosbloesem- of bruine suiker
  • verse koriander of peterselie
  • sriracha
  • hoisinsaus

Verwarm de oven voor op 250 °C.
Doe de biefstukjes ondertussen even in de vriezer, dan kan je hem straks makkelijker in dunne plakjes snijden.
Snijd 2 à 3 schijfjes verse gember.
Plaats de gember en sjalotten op een met bakpapier bekleedde bakplaat en plaats 10 à 12 minuten in de oven.
Rooster ondertussen in een droge koekenpan op middelhoog vuur het kaneelstokje, zwarte peperkorrels, steranijs en de kruidnagels tot deze wat geur afgeven.
Dit duurt ongeveer 3 à 4 minuten.
Geregeld even schudden.
Neem een ruime (soep)pan en maak van de runderbouillonblokjes 1,2 liter bouillon.
Voeg de kruiden uit de koekenpan toe samen met de korianderpoeder, sjalotten (even pellen) en de schijfjes gember.
Breng aan de kook en laat vervolgens circa 15 à 20 minuten pruttelen.
Maak ondertussen de taugé schoon en snijd de lente-ui en jalapeño (of rode) peper in ringen.
Haal de biefstuk uit de vriezer en snijd hier dunne reepjes van.

Pho Bo – Vietnamese noedelsoep
Pho Bo – Vietnamese noedelsoep
Pho Bo – Vietnamese noedelsoep

Week de mihoen volgens de verpakking 4 minuten in kokend water en spoel af met koud water.
Haal de soep vervolgens door een zeef en zet de gezeefde soep terug op het vuur.
Voeg nu de vissaus en kokosbloesem- of bruine suiker toe en breng terug aan de kook.
Neem een diep bord of (soep)kom en vul met wat mihoen, taugé en biefstuk.
Zorg dat de soep kokend heet is en vul het bod met soep.
Het vlees zal nu gaar koken in de soep!
Verdeel ook wat lente-ui, jalapeño peper, peterselie en/of koriander en een schijfje limoen over de soep.
Serveer met een combinatie van hoisinsaus en sriracha (hot!).

Bron: Smaakmenutie

Terug