Phở Bo - I

Vietnamese noedelsoep

Phở  Bo – Vietnamese noedelsoep

voor 2 porties

  • 45 g rijstnoedels 2mm, 1 blok
  • 1 rundvlees bouillontablet
  • 15 g verse gemberwortel
  • 1 kaneelstokje
  • 3 steranijs sterren
  • 1 eetl. lichte sojasaus
  • 1 eetl. wokolie
 
  • 1 lente-ui
  • 1 kleine spitskool
  • 150 g rundvlees bijv. biefstuk
  • 1 rode peper
  • 75 g taugé
  • 15 g verse koriander

Bereid de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Los het bouillonblokje op in 750 ml kokend water.
Snijd de gember in plakjes en laat deze samen met het kaneelstokje en 3 steranijs sterren 15 minuten trekken in de bouillon.
Voeg als laatste 1 eetlepel sojasaus toe.
Snijd de lente-ui in schuine ringetjes en de spitskool in dunne reepjes.
Snijd het rundvlees in hele dunne plakjes en snijd ze eventueel iets kleiner.
Snijd de rode peper, zonder de zaadjes in dunne ringetjes en de koriander fijn.
Verdeel de rijstnoedels over de kommen, verdeel er de groenten en rode peper erover.
Leg het vlees erop.
Zeef de bouillon en breng aan de kook.
Schep de gloeiendhete bouillon in de kommen en strooi de gesneden koriander over de soep.
Serveer de pho bo soep direct.

Bron: Conimex


Beef phở - II

Phở  Bo – Vietnamese noedelsoep

  • 300 g biefstuk
  • 150 g miehoen (rijstnoedels)
  • 100 g taugé
  • 4 sjalotten
  • 6 kruidnagels
  • 2 steranijs
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 2 schijfjes gember
  • 1 bosje lent-ui
 
  • 1 jalapeño peper
  • 1 limoen
  • 1 kaneelstokje
  • 1 theel. zwarte peperkorrels
  • 1 theel. korianderpoeder
  • 2 - 3 eetl. vissaus
  • 1 eetl. kokosbloesem- of bruine suiker
  • verse koriander of peterselie
  • sriracha
  • hoisinsaus

Verwarm de oven voor op 250 °C.
Doe de biefstukjes ondertussen even in de vriezer, dan kan je hem straks makkelijker in dunne plakjes snijden.
Snijd 2 à 3 schijfjes verse gember.
Plaats de gember en sjalotten op een met bakpapier bekleedde bakplaat en plaats 10 à 12 minuten in de oven.
Rooster ondertussen in een droge koekenpan op middelhoog vuur het kaneelstokje, zwarte peperkorrels, steranijs en de kruidnagels tot deze wat geur afgeven.
Dit duurt ongeveer 3 à 4 minuten.
Geregeld even schudden.
Neem een ruime (soep)pan en maak van de runderbouillonblokjes 1,2 liter bouillon.
Voeg de kruiden uit de koekenpan toe samen met de korianderpoeder, sjalotten (even pellen) en de schijfjes gember.
Breng aan de kook en laat vervolgens circa 15 à 20 minuten pruttelen.
Maak ondertussen de taugé schoon en snijd de lente-ui en jalapeño (of rode) peper in ringen.
Haal de biefstuk uit de vriezer en snijd hier dunne reepjes van.

Pho Bo – Vietnamese noedelsoep
Pho Bo – Vietnamese noedelsoep
Pho Bo – Vietnamese noedelsoep

Week de mihoen volgens de verpakking 4 minuten in kokend water en spoel af met koud water.
Haal de soep vervolgens door een zeef en zet de gezeefde soep terug op het vuur.
Voeg nu de vissaus en kokosbloesem- of bruine suiker toe en breng terug aan de kook.
Neem een diep bord of (soep)kom en vul met wat mihoen, taugé en biefstuk.
Zorg dat de soep kokend heet is en vul het bod met soep.
Het vlees zal nu gaar koken in de soep!
Verdeel ook wat lente-ui, jalapeño peper, peterselie en/of koriander en een schijfje limoen over de soep.
Serveer met een combinatie van hoisinsaus en sriracha (hot!).

Bron: Smaakmenutie


Phở - III

Phở  Bo – Vietnamese noedelsoep

voor 6 porties

    • voor de bouillon
  • 1 kg runderschenkel
  • 500 g rundvlees liefst met bot of rib, ossestaart
  • 5 cm verse gember
  • 2 uien
  •  
    • voor de kruiden
  • 3 steranijs peulen
  • 1 kaneelstok
  • 1 theel. venkelzaad
  • 4 kruidnagels
  • 1 theel. korianderzaad
  • 2 eetl. vissaus
    • serveren met
  • rijstnoedels
  • 400 g ossehaas, in dunne plakjes
  • taugé
  • lente-ui flinters
  • limoen in schijfjes
  • Thaise basilicum
  • rode peper

Gril de uien en gember bruin.
Pel de ui, snij gember doormidden.
Doe ze in de soeppan met 2 liter water.
Doe rundvlees en kruiden erbij en laat 2 uur op zacht vuur trekken, zonder te koken.
Schep regelmatig het schuim eraf met een zeeflepel.
Neem het vlees eruit, verwijder het bot en snij vlees in dunne plakjes.
Zeef de bouillon door een doek en doe vlees er weer bij.
Breng op smaak met zeezout, pepertjes, suiker, vissaus, citroensap.
Serveer kokend heet met rijstnoedels, plakjes ossehaas, taugé, flinters lente ui, kruidenblaadjes, limoen.

Bron: Zelfmaak recepten
Gepubliceerd door: Fietsen123


Phở - IV

Noedelrundvleessoep met salade

Phở  Bo – Vietnamese noedelsoep

voor 6 à 8 personen

  • 3 kg runderbotten
  • 500 g runderstoofvlees
  • 2 uien, in plakjes gesneden
  • 5 cm verse gemberwortel
  • 1 pijpje kaneel
  • 1 theel. zwarte peperkorrels, licht gekneusd
  • 250 g rijstnoedels
  • 500 g taugé
  • 6 voorjaarsuitjes
  • 4 rijpe, stevige tomaten
  • 2 uien
  • 500 g mals rundvlees, bij. kogelbiefstuk
  • vissaus
  • partjes citroen
  • rode en/of groene pepers
  • verse korianderblaadjes, fijngehakt
  • zout

Doe de botten en het stoofvlees met uien, dun afgeschilde gemberwortel, pijpje kaneel en peperkorrels in een grote pan.
Schenk er zoveel koud water op dat alles goed onder staat.
Breng alles langzaam aan de kook.
Schuim het oppervlak enige malen voorzichtig af.
Temper de hittebron en leg het deksel op de pan.
Laat alles gedurende 6 uur (of langer) heel zachtjes trekken.
Zeef de bouillon, laat ze afkoelen en schep het vet eraf.
Breng vlak voor het opdienen de bouillon weer aan de kook.
Voeg er een beetje zout aan toe.
Bereid de rijstnoedels zoals op de verpakking staat.
Laat ze daarna goed uitlekken en snijd ze eventueel iets kleiner.
Houd de noedels warm.
Was de taugé, verwijder de zaadhulsjes en laat op een vergiet uitlekken.
Giet er daarna enkele liters kokend water over en laat ze weer uitlekken.
Snijd de uien in snippers.
Ontvel de tomaten en snijd ze in lakjes.
Snijd de voorjaarsuitjes (met zoveel mogelijk groen eraan) in smalle reepjes.
Snijd het vlees in uiterst smalle reepjes.
Leg taugé, voorjaarsuitjes, uien, tomaten en vlees soort bij soort op een grote schaal of iedere soort apart in kleine kommen.
Zet daarbij een kom met warme noedels en één met de gezeefde bouillon.
Schep 1 eetlepel noedels en 1 eetlepel taugé in een soepkom.
Leg daarop reepjes vlees, één of meer plakjes tomaat, voorjaarsuitjes en gesnipperde uien.
Giet er hete bouillon op en laat uw gasten zelf de soep op smaak brengen door er vissaus, wat citroensap, wat pepers ontdaan van zaad en in kleine stukjes gehakt, korianderblaadjes en eventueel wat zout aan toe te voegen.

Bron: Esther's recepten

Terug