Pho Bo – Vietnamese noedelsoep

Pho Bo – Vietnamese noedelsoep

voor 2 porties

  • 45 g rijstnoedels 2mm, 1 blok
  • 1 rundvlees bouillontablet
  • 15 g verse gemberwortel
  • 1 kaneelstokje
  • 3 steranijs sterren
  • 1 eetl. lichte sojasaus
  • 1 eetl. wokolie
 
  • 1 lente-ui
  • 1 kleine spitskool
  • 150 g rundvlees bijv. biefstuk
  • 1 rode peper
  • 75 g taugé
  • 15 g verse koriander

Bereid de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Los het bouillonblokje op in 750 ml kokend water.
Snijd de gember in plakjes en laat deze samen met het kaneelstokje en 3 steranijs sterren 15 minuten trekken in de bouillon.
Voeg als laatste 1 eetlepel sojasaus toe.
Snijd de lente-ui in schuine ringetjes en de spitskool in dunne reepjes.
Snijd het rundvlees in hele dunne plakjes en snijd ze eventueel iets kleiner.
Snijd de rode peper, zonder de zaadjes in dunne ringetjes en de koriander fijn.
Verdeel de rijstnoedels over de kommen, verdeel er de groenten en rode peper erover.
Leg het vlees erop.
Zeef de bouillon en breng aan de kook.
Schep de gloeiendhete bouillon in de kommen en strooi de gesneden koriander over de soep.
Serveer de pho bo soep direct.

Bron: Conimex

Terug