|
|
Verwarm de oven voor op 210 °C.
Roer de boter uit met de eidooier.
Voeg de verbrokkelde blauwe kaas toe en prak dit met een vork door de botermassa.
Besmeer de sneetjes brood met het mengsel.
Bak de sneetjes brood in het midden van de voorverwarmde oven goudbruin.
Laat ze afkoelen en snijd ze vervolgens in blokjes.*
Pel het knoflook en de ui en snijd beide fijn.
Verhit de boter met de olijfolie en bak het knoflook en de ui aan.
Voeg het takje munt toe.
Schil het stuk knolselderij en snijd de groente in kleine stukjes.
Schil de aardappel(en) en snijd deze in stukjes.
Doe ook de knolselderij en de aardappel in de pan en bak ze zachtjes ± 5 minuten mee.
Blus af met de Noilly Prat of vermout of met een scheutje bouillon.
Schil de peren, halveer ze, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes.
Voeg ze met het takje rozemarijn aan de inhoud van de pan toe, schenk de bouillon erbij en laat de soep ± 45
minuten zachtjes koken.
Verwijder het takje rozemarijn en munt en pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine.
Breng de soep op smaak met peper, zout**, tabasco en worcestershiresaus.
Serveer gloeiendheet en strooi de croutons in de soep.
* De sneetjes brood kunnen ook diagonaal worden doorgesneden en apart bij de soep worden geserveerd.
** Vervang het zout 's zomers door verse lavas (maggiplant).
Voor de blauwgeaderde kaas kan ook worden gekozen voor Roquefort, Fourme d'Ambert, eventueel Danish blue of voor liefhebbers van minder uitgesproken Gorgonzola.
Bron: Sonja van de Rhoer
Gepubliceerd door: Astrid Veltman