Peperwater

voor 2 personen

  • ½ theel. korianderzaad
  • 1 mespunt mosterdzaad
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode Spaanse peper
  • ½ theel. kerriepoeder
  • 30 cl groentebouillon
  • 4 takjes koriander

Rooster het korianderzaad en het mosterdzaad in een kleine steelpan tot de korrels poffen en gaan geuren.
Verwijder het vliesje van de knoflook.
Maak het stuk peper schoon en snijd het in ringetjes.
Roer het kerriepoeder door het zaad in de steelpan.
Voeg de bouillon toe met het hele teentje knoflook en de ringetjes peper.
Breng dit aan de kook en laat het 10 minuten zacht trekken.
Knip de koriander klein.
Verwijder het teentje knoflook.
Verdeel de bouillon over 2 koppen en strooi het koriander er over.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht Indiase pompoencurry met kikkererwten en zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum

Terug