|
|
De pastinaaksoep kun je een dag van te voren maken en is kinderlijk eenvoudig.
Het heeft een heerlijke pure fluweelzachte smaak.
Verras iedereen aan tafel door de soep aan tafel over het witte chocolade-eitje te schen ken.
De chocolade smelt en de zoete smaak vermengd zich met de pastinaak . . . proef zelf maar!
(Heb je geen pastinaak, dan zou knolselderij of wortel ook goed kunnen, als het maar een beetje zoete groente is.)
Snijd de pastinaak in kleine stukjes (hoe kleiner, hoe minder lang je hoeft te koken).
Doe een klontje boter in een pan (of vloeibare light margarine om calorieën te be- sparen).
Fruit de pastinaak, maar laat het niet bruin worden.
Het gaat erom dat de pastinaak een lekkere smaak begint te krijgen.
Voeg dan het water toe en de (light) kookroom.
(Geen slagroom, dat gaat schiften en is erg vet).
Breng op smaak met peper en zout.
Laat ongeveer 10 minuten doorkoken, tot de pastinaak zacht wordt.
Met de staafmixer of blender de pastinaak zo fijn mogelijk malen.
Pastinaak bindt van zichzelf, dus nu zoveel water en/of kookroom toevoegen dat de juiste dikte wordt bepaald.
Niet te veel, denk aan de smaak.
Eventueel nog wat zout & peper.
Voeg nog wat citroen- / limoenrasp toe en zet tot gebruik weg.
Verwarm de soep.
Zet de voorverwarmde soepborden op tafel met in het midden een wit chocolade paaseitje.
Doe hier een kneepje citroen/limoensap over en wat tuinkers of peterselie.
Als iedereen aan tafel zit, giet / schep je de soep in de borden.
Niet te veel, het is vrij machtig.
De chocolade smelt en geeft een super combinatie van zoet, zuur, zout en een bittertje...!
Bron: NN