Pastinaaksoep met chips

Pastinaaksoep met chips

  • 400 g pastinaak
  • 100 g kruimige aardappelen
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. olie
  • ca. 80 cl groentebouillon
  • zout & peper
  • olie voor frituren
  • 12 cl crème
  • 1 à 2 eetl. sinaasappelsap
  • chilivlokken
  • nootmuskaat

Schil de pastinaken, aardappelen, wortel, ui en knoflook.
Snijd van de pastinaak voor de chips in ongeveer 12 dunne plakjes in de lengte af en leg ze opzij.
Snijd de resterende groenten in blokjes en bak ze in hete olie gedurende 2 à 3 minuten tot ze kleurloos zijn.
Voeg de bouillon, zout & peper toe en laat ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen.
Bak ondertussen de pastinaakschijfjes in hete olie tot ze knapperig zijn.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er een beetje zout over.
Pureer de soep fijn en roer de room tot 4 eetlepels erdoor.
Afhankelijk van de gewenste consistentie een beetje inkoken of bouillon toevoegen.
Breng op smaak met zout, peper, sinaasappelsap, chili en nootmuskaat.
Vul de soep in kleine schaaltjes, bestrooi met de overgebleven room en bestrooi met een beetje peper en chilipeper.
Met de chips gegarneerd opdienen.

Bron: essen & trinken

Terug