Heldere pastinaak palmkoolsoep

voor 8 personen

  • 2 l groentebouillon
  • 2 gele middelgrote winterwortels
  • 2 stevige pastinaak wortels
  • palmkool, 1 stronkje 350 g
  • 1 grote ui
  • notenolie

Snij de ui in kleine blokjes en fruit de ui-stukjes in notenolie gebruik een pan met dikke bodem.
Voeg de gewassen en gesneden groenten (pastinaak en gele wortels en palmkool) maar ook de bouillon toe.
Laat de soep 10 minuten door pruttelen en serveer de soep in voorverwarmde koppen.
De palmkool dankt zijn naam aan zijn palmachtig uiterlijk, persoonlijk vind ik het blad zachter dan dat van boerenkool.
Het wordt geteeld als boerenkool en is redelijk wintervast.
Pastinaak of witte wortel is een wortel met een anijsachtige smaak, en serveer met oerbrood.

Bron: Culinair historisch kookmuseum De Vleer in Appelscha, Carolina Verhoeven

Terug