|
|
Fruit de gesnipperde ui met de geraspte gember en de sambal of het gesnipperde pepertje.
Voeg de geschilde en in stukjes gesneden pastinaken en bieten toe.
Laat even smoren.
Voeg de bouillon toe, totdat alles net onderstaat.
Laat een half uurtje zachtjes koken.
Maak ondertussen de kruidenboter door mosterd, uitgeperste teen knoflook, zout en gehakte salie door de zachte boter te prakken.
Schil de sinaasappel met een dunschiller.
Pers de sinaasappel uit.
Pureer de soep met een staafmixer, breng op smaak met het sinaasappelsap, en peper en zout.
Hak de sinaasappelschil met een scherp mes in heel kleine stukjes.
Schenk de soep in een bord of kom.
Doe een beetje yoghurt in het midden en garneer met de sinaasappelschil.
Serveer met stevig brood en kruidenboter.
Bron: Michiel Bussink
Gepubliceerd door: Down to Earth magazine