Paprikasoep met zoete aardappel

Paprikasoep met zoete aardappel

voorgerecht voor 3 personen of lichte lunch voor 2 personen

  • 3 rode paprika’s, in stukjes gesneden
  • 1 grote zoete aardappel, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 ui, gepeld en in kleine stukjes gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • beetje tomatenpulp, ongeveer 1 kopje
  • 1 blokje tuinkruidenbouillon
  • 40 cl water
  • Râs al Hânout
    (Noord Afrikaanse keuken, kruidenmix)
  • Harissa
    (Noord Afrikaanse keuken, kruidenmix)

Doe wat olijfolie in een ruime pan en fruit de ui.
Pers de knoflooktenen erin uit en laat meefruiten.
Voeg de paprika toe en bak zachtjes mee.
Ras el hanout, harissa en zoete aardappel toevoegen en zacht meebakken.
Doe wat tomatenpulp bij de groenten, voeg max 40 cl water toe, het bouillonblokje en breng aan de kook.
Laat alles op een rustig vuurtje ongeveer 20 minuten koken of tot de zoete aardappel gaar is.
Laat de soep even afkoelen en mix dan met de staafmixer.
Proef en voeg eventueel nog wat zout, peper of Noord Afrikaanse kruiden toe.
Dien op in mooie kommen met een beetje room.

Bron: Greendelicious, Natascha Boudewijn

Terug