Paprikasoep met groenten en coquilles

paprikasoep_groenten_coquilles (2K)

  • 3 rode paprika's
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 4 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 l groentebouillon (zoutarm)
  • verse dille
  • 2 prei
  • 150 g witte kool
  • 8 verse coquilles (Sint-Jacobsschelpen)

Was de paprika's en snijd de zaadlijsten eruit.
Houd een halve rode paprika achter voor de garnering.
Snijd de overige paprika's in kleine stukjes.
Doe een scheutje olijfolie in een grote pan en bak hierin de paprika.
Snijd intussen de tomaten en teentjes knoflook fijn en voeg deze toe.
Voeg na enkele minuten bakken ongeveer de helft van de bouillon toe en breng de soep tot nét onder het kookpunt.
Pureer de soep met een blender of keukenmachine.
Zeef de soep zodat er geen vliesjes meer in zitten.
Breng de soep opnieuw tegen het kookpunt aan.
Proef de soep en breng verder op smaak met gesneden verse dille en een snufje zout & peper.
Was de prei en witte kool.
Snijd de witte kool en prei superfijn en mengen met wat reepjes rode paprika.
Leg deze groenten als garnituur middenin de soep.
Leg hier bovenop de gebakken coquilles.

Variatietip
Coquilles zijn kostbaar en niet niet iedereen kan de smaak waarderen.
Als alternatief kunt u 125 gram kipfilet roosteren en in stukjes plukken.
Ook zonder vlees of vis is deze soep verrukkelijk.

Bron: tv-kok Mathijs Vrieze - "Het gezonde lifestyle dieet"
Gepubliceerd door: Nederlandse Hartstichting

Terug