Gevulde paprikasoep met boontjes

Gevulde paprikasoep met boontjes

vegetarisch voor 2 personen

  • 1 ui
  • 3 rode paprika's
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 dunne prei
  • 1 kleine pot witte bonen
  • peper
  • mespunt tijm
  • 4 bruine boterhammen

Pel de ui en snijd hem klein.
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes.
Smoor de ui en de paprika zacht in de margarine en pers het teentje knoflook er boven uit.
Bak de tomatenpuree kort mee.
Voeg 400 ml water met het stukje bouillontablet toe en kook de soep 10 minuten.
Pureer de massa met een staafmixer of in een keukenmachine.
Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.
Roer de prei en de witte bonen door de soep en kook de soep nog een paar minuten.
Maak de soep op smaak met wat peper en tijm.
Geef er brood bij.

Tomatenpuree

Bron: Voedingscentrum

Terug