Paprikasoep - I

  • 4 rode paprika's
  • 2 uien
  • 2 winterwortels
  • 3 - 4 teentjes knoflook
  • halve knolselderij
  • 10 cl kippenbouillon
  • 6 cl olijfolie
  • verse bieslook
  • peper & zout
  • evt. crème fraîche

Paprika's ontdoen van zaad en zaadlijsten, twee grof snijden, twee zeer fijn snijden.
Uien schillen en snipperen, wortels schrappen en in kleine blokjes snijden, knoldelderij schoonmaken en ook in kleine blokjes snijden.
Alles in een grote pan met dikke bodem olijfolie verhitten.
Alle groente behalve de fijngehakte paprika erin (de twee grof gesneden paprika's dus wel erbij) en even rondscheppen.
Daarna vuur laag, deksel erop en even stoven (5 - 10 minuten is lang genoeg).
Kippenbouillon toevoegen, 10 cl water erbij en met een staafmixer tot een gebonden soep fijnmaken.
Aan de kook brengen, fijngehakte paprika toevoegen, 5 minuten zachtjes doorkoken en met peper en zout op smaak brengen.
In een soepkom of diep bord serveren, gegarneerd met stukjes geknipte bieslook.
Voor het lekker kan je er bij het serveren een schepje crème fraîche in doen, laat de gasten zelf doorroeren.

Bron: J. Swevels
Gepubliceerd door: PM3 Receptensite


Paprikasoep - II

  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
  • 3 gele paprika's, in grove stukken
  • 3 teentjes knoflook
  • 0,15 g sargolsaffraandraadjes
  • 1 theel. (gerookte Spaanse) paprikapoeder
  • ½ theel. pul biber (Turkse geroosterde pepervlokken)
  • 75 cl kippenbouillon
  • 10 cl slagroom

Verhit de olie in een grote pan en bak de ui en bleekselderij in 5 minuten zachtjes glazig.
Voeg de saffraan en de overige ingrediënten toe, met uitzondering van de slagroom.
Breng de bouillon aan de kook en laat de soep dan ca. 25 minuten op matig vuur koken.
Roer de slagroom erdoor en voeg zout & peper naar smaak toe.
Zet de staafmixer in de pan en pureer de inhoud tot een gladde soep.
Wrijf de soep boven een andere pan door een zeef voor een nog gladder resultaat.
Verwarm de soep opnieuw en verdeel deze over de soepkommen.

Bron: Recept uit "Hollandse kramen" bij Yolanda van der Jagt
Gepubliceerd door: Saffraan, het heilzame kruid


Paprikasoep - III

Paprikasoep

voor 2 personen

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 1 eetl. olie
  • 1 eetl. Provençaalse kruiden
  • 40 cl groentebouillon
  • tabasco
  • Worcestershiresauce
  • 6 olijven zonder pit
  • 8 blaadjes basilicum
  • stukje Parmezaanse kaas

Maak de sjalot, de knoflook en de paprika’s schoon.
Snijd de sjalot en knoflook in snippers en de paprika’s in stukken.
Verwarm de olie en bak hierin de sjalot, knoflook, paprika en Provençaalse kruiden zacht.
Voeg de bouillon toe en kook de paprika’s in 15 minuten gaar.
Pureer het mengsel in de keukenmachine of met een staafmixer.
Maak de soep op smaak met peper, een drup tabasco en Worcestershiresauce.
Snijd de olijven in plakjes.
Was de basilicum.
Verdeel de soep over twee borden en garneer met de olijven, de basilicum en schaaf er wat Parmezaanse kaas in grove krullen over.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht geroerbakte biefstuk, sperzieboontjes en aardappelen.

Basilicum over?

Bron: Voedingscentrum


Paprikasoep - IV

Paprikasoep

  • 2 kg rode paprika
  • 1 kg uien
  • 1 grote aardappel
 
  • 4 l water
  • 8 bouillonblokjes, kippenbouillon
  • eventueel knoflook

Snijd de groenten en aardappelen in stukken.
Breng de bouillon aan de kook, voeg de groenten toe en kook deze totdat ze gaar zijn, (ongeveer 20 minuten).
Mix de soep fijn met de staafmixer.
Je kunt eventueel naar smaak een beetje zout en kruiden toevoegen.
Loes heeft knoflook toegevoegd.

Dit recept wecken?
Steriliseer je weckpotten.
Vul de weckpotten met de soep. Blijf bij het vullen 1 tot 1,5 cm onder de rand.
Sluit de weckpotten af met de inmaakringen en weckklemmen en weck de soep 90 minuten op 100 graden.
Laat de soep nog 10 minuten koken voor het consumeren.

Bron: Loes van Essen Deurholt
Gepubliceerd door: Wecken online

Terug