vegetarisch, voor 2 personen
|
|
Verwarm een grillpan of de oven of grill.
Snijd de paprika's door en laat de helften donker kleuren.
Laat de paprika's afgedekt in een grote kom afkoelen.
Trek het vel van de paprika's.
Halveer ze en verwijder de zaadlijsten en pitjes.
Was de tomaten en snijd ze klein.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Fruit de ui met het paprikapoeder en het chilipoeder in de hete olie glazig.
Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
Doe de blokjes aardappel, de stukken paprika, de tomaat en de bouillon bij de ui.
Breng dit aan de kook en kook de soep 10 minuten.
Kook de eieren in 9 minuten hard.
Halveer het teentje knoflook en bestrijk hiermee het brood.
Rooster het brood bruin en snijd het in repen.
Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine glad.
Laat de soep weer heet worden.
Pel de eieren en hak ze klein.
Schep wat gehakt ei op de soep en geef het brood er bij.