voor 10 personen
|
|
Hak de uitjes fijn en laat ze glazig worden in wat boter, schepje suiker, citroensap, koenjit en de tijm
erbij.
Laat het geheel met een gedeelte van het bouillon een uurtje zachtjes pruttelen, zeef het, zet het opzij en
laat het afkoelen.
Pureer hierin met de staafmixer de ontvelde paprika's (zorg ervoor dat het vocht dat vrijgekomen is tijdens
het ontvellen erbij is!) en voeg de Camembert via een aardappelpureeknijper erdoor of in kleine stukjes in de
warme soep en dan met de staafmixer pureren., plus de crème fraîche en de rest van de
bouillon.
Breng het geheel langzaam en al roerend aan de kook totdat alles mooi en lekker in elkaar is opgenomen, voeg
eventueel wat peper toe (zout naar smaak), en haal het geheel door de pureerzeef.
Serveer het door het eerst nog even goed te roeren, en garneer met enkele blaadjes kervel.
Bedenk wel dat het geen goedkope soep is, vooral niet in de wintermaanden, want dan zijn de Ned. gele
paprika's extra duur.
Het ontvellen van paprika's:
Doe elke hele paprika in zilverfolie met kleine opening aan bovenkant in de oven (250 graden).
Zo'n drie kwartier.
Dan in de folie af laten koelen.
Steel met zaadlijsten trek je er zo uit en het velletje haal je er ook makkelijk van af.
En .... wat belangrijker is: het overheerlijke losgekomen en het (in de folie) opgevangen vocht is bewaard
gebleven, wat je natuurlijk ook in de soep doet.
Sándor Schiferli